Gyorsított bírósági eljárásban történő felelősségre vonását kezdeményezte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) annak a két férfinak, akit azzal gyanúsítanak, hogy a Tilos Rádió elleni tüntetésen izraeli zászlót égettek – közölte a rendőrség szerdán.

A BRFK közösség elleni izgatás bűntette és más bűncselekmények elkövetése megalapozott gyanúja miatt indított eljárást B. Miklós 40 éves és M. Giorgo Richard 27 éves budapesti lakosok ellen – olvasható a rendőrség közleményében.

A dokumentum szerint a Tilos Rádió székháza előtt lezajlott demonstrációról beszerzett kép- és filmanyag elemzése alapján a nyomozók megállapították, hogy a felvételeken látható zászló elégetésével B. Miklós megalapozottan gyanúsítható, a férfit kedden elfogtak.

A férfi elismerte, hogy a zászló elégetésében közreműködött, és felismerte a felvételeken azt a férfit aki az izraeli zászlót elégette. A nyomozók beazonosították M. Giorgo Richard 27 éves budapesti lakost, akit ugyancsak elfogtak kedden.

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást – őrizetbe vételük mellett – a BRFK Vizsgálati Főosztálya folytatja le, a vizsgálók kezdeményezték a két gyanúsított gyorsított bírósági eljárás keretében történő meghallgatását – áll a közlésben.

M. Giorgio Richard egyetemi hallgató jogviszonya a Károli Gáspár Református Egyetem 2003. június 30-án megszűnt – tette közzé az intézmény szerdán az izraeli állami zászló elégetése ügyében kiadott szűkszavú közleményében.

Bővebben:
http://hirek.mti.hu/news.asp?…