A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) és az Országos Rendőr-főkapitányság pénteken feloldotta a Molnár Csaba, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénzmosás elleni osztálya vezetőjének ügyében folyó nyomozás adatainak titkosságát, ezután a nyílt eljárás szabályai szerint folyik a nyomozás.

Dobos Gabriella elmondta: az adatok egyik részét ugyan korábban a hivatal titkosította, azonban “miután az NBH tudomást szerzett arról, hogy az általa államtitoknak minősített iratot felhasználja a nyomozás során az ügyészség, úgy döntött, feloldja ennek titkos minősítését”.

Az adatok másik részét pedig maga Molnár Csaba, a saját eljárásán belül minősítette titkossá, s ezek titkosságát az ORFK bűnügyi igazgatója az ügyészség kérésére oldotta fel – mondta el a szóvivő. Hozzátette: “okafogyottá vált, hogy az eljárás jelen szakaszában ezeket az iratokat és tartalmukat titokként kezeljék”.

Molnár Csaba védője – miután nyílttá vált eljárás – az MTI érdeklődésére elmondta, pontosan mivel vádolják védencét. “A hivatali vesztegetés gyanúja szerint 2003 augusztusában az alezredes a K&H bank egyik ügynök cége vezetőjétől, illetve annak magyar munkatársától ajándékokat – egy fa ceruzatartót, egy tálca szíriai süteményt, egy fa névjegykártyatartót és egy szakértők által 200 forintos értékűnek becsült bizsu karláncot – fogadott el, azért, hogy ennek a cégnek az ügyében a Volksbanknál eljárjon” – közölte Zamecsnik Péter.