Harmincezer forinttal vesztegettek meg egy vállalkozót az ügyészség szerint azok a rendőrök, akik emiatt álltak a bíróság elé a fővárosban – jelenti a HavariaPress.

A 28 éves rendőr törzsőrmester és egy évvel fiatalabb őrmester kollégája a vád szerint 2002. szeptember 3-án keveredett vesztegetési ügybe. A két rendőr ugyanis két földmunkát végző embert – egy magyar vállalkozót és egy romániai vendégmunkást – igazoltatott a XII. kerületi Kalóz úton, amikor kiderült, hogy a munkásnak nincsenek rendben a papírjai. A járőrök ugyan megállapították, hogy a férfi rendelkezik szabályszerű munkavállalási engedéllyel, ám az csak Budaörs területére volt érvényes.

A vád szerint ekkor a rendőrök közölték a sértettekkel, hogy a jogszabálysértés miatt elő kívánják állítani őket, majd az egyik rendőr azt is hozzátette, hogy őket a sikeres elfogásért harmincezer forint prémium illeti meg. Végül felajánlotta, hogy a két férfi tovább folytathatja a munkát, ha az állítólagos prémium összegét ott helyben kifizetik nekik. A vállalkozó rövid gondolkodási idő után átadta a kért összeget, amit a rendőrök el is fogadtak és szétosztottak egymás között. Az ügyészség emiatt mindkettejük ellen hivatalos személy által, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés miatt emelt vádat. A bíróság dolgát mindazonáltal nagyban nehezíti, hogy az esetnek nem voltak tanúi, így ítéletük meghozatalakor csak a két sértett illetve a két vádlott vallomásaira hagyatkozhatnak.