Ingyen és feltételek nélkül átadta a kormánynak az europaterv.hu internetes címet Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezető-helyettese hétfőn. Az ellenzéki politikus Braun Róbertnek, a Miniszterelnöki Hivatal helyettes-államtitkárának adta át az eddig a tulajdonában lévő domain iratait. Braun Róbert pénteken közölte, hogy a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) azzal fordult Rogán Antalhoz, mondjon le az általa korábban megvásárolt europaterv.hu és europa-terv.hu domainnévről.

A helyettes államtitkár kifejtette: mivel az Európa-terv a kormány tavaly februárban nyilvánosságra hozott modernizációs programjának a neve, az szerzői jogi oltalom alatt áll. Rogán Antal hétfőn levélben közölte a miniszterelnökkel, hogy ingyen átengedi a kormánynak a http://europaterv.hu domainnevet. Az ellenzéki politikus a hétfői találkozó után újságíróknak elmondta: azt szerették volna, hogy az ellenzék véleménye is megjelenhessen majd az internetes oldalon, ez ügyben azonban “semmilyen formában nem született közöttük megegyezés”. “Természetesen ezt erőltetni nem kívánom” – jelentette ki Rogán Antal, hozzátéve: a http://www.europa-terv.hu internet-oldalon, február 17-én, a miniszterelnök évindító beszédét követően megjelenítik majd a Fidesz, illetve az ellenzék véleményét.

Megjegyezte: bízik abban, hogy az europa-terv.hu internet címmel kapcsolatban nem folytatnak majd “jogi kötözködést”. Rogán Antal közölte: továbbra is úgy látja, hibázott a kormány, amikor nem foglalta le az europaterv.hu domaint. Braun Róbert megköszönte a fideszes képviselőnek, “hogy belátta: az europaterv.hu a kormányt illeti”. Hozzátette: a lakosság tájékoztatására február közepén el fogják indítani az oldalt, amely az Európa-terv teljesítésével kapcsolatos információkat fog tartalmazni. “A lovagiasság szabályai szerint ezt az ügyet lezártuk” – fogalmazott Braun Róbert. Hozzátette: a http://www.magyarorszag.hu internetes oldalon bárki, az ellenzék is elmondhatja véleményét a kormány tevékenységével kapcsolatban.

Rogán Antal korábban kifogásolja a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) kommunikációs központja és Braun Róbert helyett államtitkár tevékenységét. A központ “több száz millió forintot költ az Európa-terv kommunikálására. Braun Róbert és munkatársai a százmilliók ellenére rosszul végzik munkájukat, hiszen a miniszterelnök tavaly februári beszéde óta eltelt 11 hónapban arra sem voltak képesek, hogy levédesék a (…) domain nevet” – áll a Miniszterelnöki Hivatalnak küldött dokumentumban.