Néhány héten belül kihirdetik a használt autók uniós csatlakozás utáni behozatalára vonatkozó szabályozást. A GKM hajlandó addig is – kormányzati kérésre – feloldani a környezetvédelmi szigorítást.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium még nem kapta meg hivatalosan a pénzügyi tárca kérését a gépkocsiimporttal kapcsolatos szabályozások enyhítéséről – tudta meg a Világgazdaság. A használtautó-kereskedők nyomására a Pénzügyminisztérium kész közbenjárni, hogy a környezetvédelmi szempontok alapján meghozott szigorításokat visszavonják. A Magyar Gépjármű – kereskedők Országos Egyesülete – tagjaiknál tízezerszámra gyűltek fel az Euro 2-es motorral szerelt, még az idei szigorítások előtt behozott, ám vevőre nem talált járművek – hetek óta arról igyekszik meggyőzni a kormányt és elsősorban a pénzügyi tárcát, hogy a regisztrációs adó feltételei kedvezőbbek legyenek, s az öregebb autók behozatala előtt is újra megnyíljanak a határok.

A keddi egyeztetésen a PM partnerségéről biztosította a kereskedőket, és Beszteri Sára helyettes államtitkár megígérte, hogy levélben kéri a GKM-et a rendelet viszszavonására, valamint a kormány elé terjeszti az új adónemre vonatkozó törvény „felpuhított” változatát. A törvénymódosítással a leghamarabb február közepén foglalkozhat a parlament, amikor megkezdődik a tavaszi ülésszak.

Bővebben:
http://vg.hu/index3.php?…