Közepesre értékelik a magyar egyetemisták a hallgatói önkormányzatok tevékenységét és az intézményi demokráciát. Az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda felméréséből az is kiderül, hogy a műszaki karok diákjai az átlagosnál elégedettebbek, míg a leendő jogászok a legkritikusabbak.

A magyar egyetemisták csak közepesen elégedettek az intézményi demokráciával és a hallgatói önkormányzatok tevékenységével – derül ki az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda honlapján olvasható felmérésből. A tizenkilenc intézményre kiterjedő vizsgálat során ötezer diákot kérdeztek meg: a műszaki egyetemisták adták a legjobb osztályzatot, míg a legkritikusabbak a joghallgatók voltak.

Az oktató-hallgató viszony a bölcsészet-tudományi, a természet-tudományi és a műszaki karok hallgatói szerint a legjobb, az első kettő esetben a kérdezettek 65-67 százaléka, az utóbbi esetében 57 százaléka adott négyes vagy ötös minősítést (átlag: 3,6). A jogászok voltak viszont a legkevésbé elégedettek az oktatói kapcsolattal, erre a szempontra 69 százalékuk adott legfeljebb hármast.

Bővebben:
http://www.magyarorszag.hu/…0040212.html