Egy lopással gyanúsított férfi kényszervallatásával vádolja az ügyészség azt a hat rendőrt, akik emiatt álltak a bíróság elé Budapesten – jelenti a HavariaPress.

A vád szerint a III. kerületi rendőrök 2002. szeptember 12-én hallgatták ki a férfit, lopás gyanúja miatt. Négyen közülük azonban ütlegelni és rugdosni kezdték a gyanúsítottat, annak arcát és térdét sem kímélve. Ezután, a másodrendű vádlott ötlete alapján a sértettet 45 fokos szögben a fallal szembe állították, sisakot és gázálarcot húztak a fejére, végül egy írógép tartására kötelezték.

A kényszervallatást a rendőrök mindemellett a férfi szóbeli szidalmazásával is folytatták. A kihallgató helyiségben lévő két további rendőr – az ügy ötöd- és hatodrendű vádlottjai – nem akadályozta meg a kegyetlenkedést, s így, bár nem
vettek részt a bántalmazásban, de egyetértő magatartást mutattak. A sértett a vallatás eredményeképpen 8 napon túl gyógyuló testi-lelki sérüléseket szenvedett. A hat rendőr ezért egyrendbeli kényszervallatás miatt állt a bíróság elé, négyüknek társtettesként, míg az ötöd- és hatodrendű vádlottaknak pedig bűnsegédként kell felelniük tettükért. A sértett bántalmazói ellen könnyű testi sértés miatt is feljelentést tett.