A gyűlöletbűntettek irányában meghirdetett zéró tolerancia jegyében Franciaország földjén bűncselekmény lesz a homoszexuálisok sértegetése is.

A francia hatóságok a legmagasabb szinten üzentek hadat a homoszexuálisokkal szembeni gyűlölködésnek, miután hónapokig tartó nyilvános sértegetés, megalázás, fizikai zaklatás és egy fojtogatási kísérlet után önjelölt erkölcscsőszök majdnem elevenen elégettek egy meleg fiatalembert az észak-franciaországi Pas-de-Calais-ban.

A banda benzinnel lelocsolta és meggyújtotta a 35 éves Sebastien Nouchet-t, akinek egyetlen bűne, hogy homoszexuális és 15 éve nyíltan, de csendben együtt él azonos nemű kedvesével, a 38 éves Patrice Jondreville-jel. A saját kertjében megégetett Sebastien már egy hónapja kómában fekszik harmadfokú égési sérülésekkel.

A kegyetlen bűncselekmény nagy megrendülést és a legfőbb francia hatóságok példa nélkül álló erélyes reakcióját váltotta ki.

A brutális támadás után a jobboldali kormány igazságügyi minisztere, Dominique Perben bejelentette, hogy külön jogszabályt készít elő a homoszexuálisok ellen elkövetett bűncselekmények üldözésére, beleértve a szóbeli sértegetést is. A miniszter azt ígérte, hogy a homofóbia ügyében ugyanolyan kérlelhetetlen lesz, mint az antiszemitizmus vagy a rasszizmus elleni harcban.

Dominique Perben szerint nagyon fontos, hogy világos büntetési tételek fenyegessék a melegekkel szembeni gyűlölködőket és rendszeresen bírósági eljárások induljanak az ilyen ügyekben. Kijelentette, hogy kérlelhetetlen harcot fog vívni a homofób kifejezések, erőszakcselekmények és megnyilatkozások ellen.

Bővebben:
http://hirek.mti.hu/news.asp?…