Megszigorította a közelmúltban a megtévesztő módon pénzügyi tevékenységre utaló honlapnevek bejegyzését az erre hivatott internethatóság. A PSZÁF az elmúlt két évben több tiltó határozatot hozott ilyen esetek miatt.

A Magyar Bankszövetség megkeresésére az internetes honlapok neveinek hivatalos bejegyzéséért felelős szervezet nemrég megszigorította a „bank”, „hitelintézet”, „takarékszövetkezet” vagy „takarék” kifejezést is tartalmazó domainnév-bejegyzési kérelmeket.

Az ISZT megoldása szerint a banki elemet is tartalmazó kifejezést a jövőben csak a pénzügyi felügyelet (PSZÁF) engedélyével lehet beterjeszteni az internethatósághoz, illetve ha valaki azt védjegyként, terméknévként vagy egyéb más módon igazoltan, jogosultan birtokolja azt. A hitelintézeti törvény ugyanis a pénzügyi felügyeletet hatalmazza fel annak eldöntésére, hogy az adott elnevezés nem kelti-e azt a megtévesztő látszatot, hogy a szolgáltató pénzügyi tevékenységet folytat. A jogszabály ugyanakkor megengedi az olyan „bankos” elnevezések használatát (például: adat-, génbank), ahol ez egyértelműen kizárható.

Bővebben:
http://vg.hu/index3.php?…