Szükség lenne új államháztartási törvényre, és ebben újra kell szabályozni az állam vagyonkezelői funkcióit – mondta a Budapesti Értéktőzsdén Draskovics Tibor.

A tőzsde elnöke úgy véli: indokolatlan a Magyarországon fizetett magas kamatfelár. Jaksity György a magyar gazdaság iránti bizalom jelét látja abban, hogy az elmúlt két évben erőteljesen nőtt a tőzsdeindex. Kijelentette, szó sincs arról, hogy gazdasági válság lenne az országban. A tőzsde eredményei sem ezt mutatják.

  • Nagyon fontosnak tartom azt a befektetői bizalmat, hogy miközben valóban az egyensúly megbomlására utaló jelek voltak, a BUX-index ennek ellenére az elmúlt két évben mintegy 50 százalékot emelkedett, ebből a tavalyi évben is több mint 20 százalék volt, tehát ez azt mutatja, hogy nem egy általában vett bizalomvesztésről vagy bizalmi hiányról van szó.

Szerinte nem az országgal, csak a magyar forinttal szemben bizalmatlanok a befektetők. Úgy véli, nem tarthatók hosszútávon a magas kamatok. Fontosnak tartja, hogy a kormány ne csak rövidtávon tegyen az államháztartási hiány ellen, hanem hosszútávon stabilizálja a gazdaságot. Szorgalmazta a magánemberek befektetéseinek ösztönzését is.

Bővebben:
http://www.radio.hu/index.php?…