A Kazaa P2P hálózat tulajdonos-üzemeltetője,a Sharman Networks pénteken komoly győzelmet aratott a bíróságon az ausztrál hanglemezkiadók szövetségének (ARIA) “kalóznyomozó” leányszervezete, a MIPI fölött.

A Sharman ugyanis azt kérte a bíróságtól, hogy érvénytelenítse a házkutatási parancsot, melyet felmutatva a MIPI képviselői számítógépeket és dokumentumokat foglaltak le a Sharman székházában, ugyanis “fontos információkat” nem tudtak produkálni, amikor az ún. Anton Pillar parancsért folyamodtak a bírósághoz. A bíróság február 6-án adott ilyen parancsot a MIPI-nek, amely így előzetes bejelentés nélkül tudott házkutatás tartani a cég székházában.

Murray Rutledge Wilcox bíró pénteken meghallgatta a cég érveit az érvénytelenítés mellett, megjegyezve, hogy gyanította, a MIPI nem mondott el mindent, amikor a házkutatási parancsért folyamodott. A bíró ezen a héten további meghallgatásokat tart a Sharman kérésével kapcsolatban, és a jövő héten dönt, hogy jóváhagyja-e. Addig viszont a MIPI nem férhet hozzá azokhoz a dokumentumokhoz, amelyeket lefoglalt.