Március 1-jén kezdi meg az európai parlamenti (EP) választásról szóló lakossági tájékoztatást az Országos Választási Iroda (OVI). Hétfőn a világhálón megjelenik az új honlap.

A http://www.valasztas.hu internetes oldalt az esélyegyenlőség érdekében egy úgynevezett hangos változattal is ellátták, így a vakok számára is követhetők lesznek a legfontosabb információk.

Rytkó Emília, az OVI vezetője hozzátette: az OVI egy 11 tablóból álló választási kiállítást is bemutat az ország 180 városában, de az első választókról sem feledkezik meg. “A mintegy 150 ezer fiatal, akik a legutóbbi választások óta érték el nagykorúságukat, egy színes kiadványt kapnak kézhez, melyben az Európai Parlamentről kapnak érdekes információkat” – közölte Rytkó Emília.

Az uniós választópolgárok névjegyzékbe vételét is hétfőn kezdik meg – mondta a választási iroda vezetője. “Március 1-je és április 30-a között vetethetik magukat a választójogosultak nyilvántartásába az uniós és a csatlakozó országok állampolgárai” – tájékoztatott, hozzátéve: minden olyan nem magyar állampolgár, akinek Magyarországon van lakóhelye, értesítést kap a névjegyzékbe vétel lehetőségéről.

Bővebben:
http://index.hu/eu/epval0229/