Természetkárosítás és rongálás miatt vádemelési javaslatot nyújtott be a Citadella-terasz ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A rendőrség szerint a 2002. tavaszán engedély nélkül épített terasz régészeti lelőhelyeket rongált meg, a szórakozóhely lebontásával pedig nem sikerült helyreállítani az eredeti természeti állapotot.

Természetkárosítás és rongálás bűntette elkövetése megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslatot nyújtott be a rendőrség a Gellérthegyen engedély nélkül épített Citadella-terasz ügyében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden.

“A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint V. István 34 éves budapesti lakos, mint egy gazdasági társaság képviselője megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a Gellérthegyen, az úgynevezett Lődomb részen – mely természetvédelmi oltalom alatt áll, és amely régészetileg védetté nyilvánított terület – 2002. márciusa és 2002. júniusa között engedély nélküli építési tevékenységbe kezdett, melynek során régészeti lelőhelyek sérültek, illetve régészeti leletek semmisültek meg, továbbá az építmény létrehozásával megbontották a tájképi egységet” – mondta Sagyibó Melinda százados.

Bővebben:
http://www.origo.hu/…emelesi.html