A Szerencsejáték Rt. tavalyi nettó árbevétele több mint 124 milliárd forint, ami 21 százalékos növekedést jelent az azt megelőző évhez képest. Az egy főre jutó szerencsejáték-bevétel a környező országokhoz viszonyítva Magyarországon a legmagasabb, éves szinten eléri a 46 eurót. Jövőre hat új internetes játék elindítását is tervezi a társaság.

A Szerencsejáték Rt. (SzRt.) a középtávú üzleti stratégiában a 2003. évre megfogalmazott növekedési és jövedelmezési célokat jelentősen túltejesítette, hiszen az elmúlt két évben a szerencsejáték-árbevétel 67 százalékkal emelkedett – mondta Székely Gábor, a társaság vezérigazgatója a keddi sajtótájékoztatón.

Tavaly a cég nettó árbevétele a tervezett 94,5 milliárd forinttal szemben 124,3 milliárd volt, ami 21 százalékos növekedést jelentett az előző évhez képest. A tavalyi adózás előtti eredmény a tervezett 6 milliárddal ellentétben 17 milliárd forintot tett ki. A játékosoknak 47,5 milliárd forint nettó nyereményt fizetett ki az SzRt., valamint a legújabb felmérések szerint az egy főre jutó szerencsejáték-bevétel a környező országokhoz képest Magyarországon a legmagasabb, eléri a 46 eurót – tette hozzá a vezérigazgató. A játékadó, a nyeremény-szja befizetései, az iparűzési adó és az osztalék együttesen 57 milliárdot tett ki.

További részletek:
http://www.magyarorszag.hu/…0040727.html