A Scotland Yard távozó főparancsnoka szerint Nagy-Britanniában jelenleg al-Kaida terroristák százai várnak bevetésre. Sir John Stevens szerint ebben a helyzetben hiba az emberi jogok sérelme miatt aggódni; inkább mindent meg kellene tenni azért, hogy minél előbb elfogadják a Blair-kormány által beterjesztett rendkívüli szigorúságú terrorizmus-megelőző törvénycsomagot.

Több száz al-Kaida-terrorista vár bevetésre Nagy-Britanniában Sir John Stevens, a Scotland Yard januárban leköszönt főparancsnokának ma megjelent cikke szerint. A legnagyobb brit vasárnapi lap, a News of the World hasábjain megjelent írásban az áll: jelen pillanatokban is legalább száz, de inkább kétszáz „alvó” al-Kaida ügynök sétál a brit városok utcáin, és csak a megfelelő jelre várnak, hogy aztán pusztító terrortámadásokat elkövetve minél több brit állampolgár életét oltsák ki.

A vezető brit rendőrtiszt szerint éppen ezért lene életfontosságú, hogy a törvényhozáson minél gyorsabban keresztülmenjen a Tony Blair kormánya által beterjesztett, drákói szigorú terrorizmus-megelőző törvénytervezet.

Bővebben:
http://stop.hu/hirek/politika/?…