Lefoglalta a Nyíregyháza körzetében sugárzott Sunshine Rádió adóállomását a szabálysértési eljárás keretében eljáró Nemzeti Hírközlési Hatóság, 2005. április 7-én.

Az adó 2001-től sugárzott rádióműsort a 99.4 MHz frekvencián, az Országos Rádió és Televízió Testülettel (ORTT) kötött műsorszolgáltatási szerződés alapján és a Nemzeti Hírközlési Hatóság által kiadott rádióengedély szerint.

A rádió műsorszolgáltatási szerződését az ORTT 1529/2003. (IX.4.) határozatában foglaltak alapján felmondta. Érvényes műsorszolgáltatási szerződés hiánya miatt az NHH a rádióengedélyt visszavonta.

A fellebbezés után kiadott másodfokú határozat jogerőre emelkedésével a frekvencia használati jogosultságot a szolgáltató elveszítette.

Az elsőfokon eljáró Fővárosi Bíróság a rádióengedély visszavonásáról szóló másodfokú határozat végrehajtásának felfüggesztésére irányuló kereseti kérelmet elutasította.

A Sunshine Rádió a műsorsugárzást önként nem állította le, a hírközlési hatóság felszólítása ellenére tovább folytatta, a hatóságot az adó leállítására irányuló hivatali tevékenységének végzésében megakadályozta.

Az ORTT elnöke 2005. március 30-i keltezésű levelében kérte a Nemzeti Hírközlési Hatóságtól a jogosulatlanul végzett műsorsugárzás miatt kialakult jogellenes állapot megszüntetését.