A panaszbizottság hatáskörét túllépve döntött oda nem illő kérdésekben, sértve a sajtószabadságot és a szerkesztői szabadságot – közölte az RTL Klub annak nyomán, hogy az Országos Rádió és Televízió Testület Panaszbizottsága állásfoglalásában elfogultnak minősített egy Kudlik Júliával készített interjút.

Kudlik Júlia, a köztelevízió egykori műsorvezetője 2005. április 7-én szerepelt az RTL Klub „Házon kívül” című politikai-közéleti magazin vendégeként. Az újabban a Fidesz-MPP elnöke, Orbán Viktor által életre hívott Nemzeti Konzultációs Testület szóvivőjeként közszereplést vállaló Kudlik Júliát a műsorvezető pártvonzalmairól kérdezte, amivel – az ORTT Panaszbizottsága szerint – a televízió törvényt sértett.

Megengedhetetlen és érthetetlen, ahogyan a Panaszbizottság kijelenti, nem helyes, ha politikai hovatartozásáról kérdeznek valakit egy politikai magazinban – közölte a televízió a hvg.hu-nak. Ez önmagában is ellentmondó, és gyakorlatilag a cenzúra alkalmazása felé hajló álláspont – vélekedik az RTL Klub, hozzátéve, hogy a riportalany Kudlik Júlia sem a felvétel alatt, sem azt követően nem tett panaszt. A televízió levélben fordult az ORTT elnökéhez, kérve, hogy vizsgálja ki az esetet.