A pályázat részletes tenderfüzetét megvásárló 15 érdeklődő közül, a mai napon az ÁPV Rt. irodaházában, a pályázati kiírás szerinti határidőre 10 befektető nyújtotta be előzetes ajánlatát az Antenna Hungária Rt. többségi részesedésének megvásárlására.

Mint ismeretes, a kormány 2004. október végén határozott a műsorszóró társaság privatizációs koncepciójáról. Az ÁPV Rt. egy hónapja írt ki nyilvános, kétfordulós pályázatot az Antenna Hungária Rt. 75 % + 1 szavazati jogot megtestesítő részvénycsomagjának értékesítésére. A pályázati felhívás 2005. április 11-én jelent meg két országos napilapban és a Financial Times-ban.

A pályázati eljárás során a privatizációs szervezet olyan befektetőt keres, aki megfelelő iparági tapasztalatokkal, referenciákkal és tőkeerővel rendelkezik ahhoz, hogy biztosítsa az Antenna Hungária Rt. további fejlődését és piaci helyzetének megerősítését. A privatizációra azért van szükség, hogy a magyarországi műsorszórás lépést tarthasson az ágazatban jelenleg is zajló technikai forradalommal. A fejlett országokban ugyanis az analóg rendszereket a digitális műsorterjesztés váltja fel. A pályázaton a szakmai szempontok mellett a legmagasabb vételárat kínáló pályázó szerepelhet sikerrel.

Az egyenlő versenyfeltételek és a tranzakció sikere érdekében az ajánlattevőkről és az ajánlatok tartalmáról az ÁPV Rt. egyelőre nem ad tájékoztatást. A privatizációs szervezet Igazgatósága előre láthatóan júniusban dönt a második fordulóba meghívandó ajánlattevők köréről. Az ÁPV Rt. az eddigi gyakorlatának megfelelően utólag részletes tájékoztatást ad a teljes folyamatról.