A magyar mellett hamarosan az Európai Parlamentben folyó vitákat is nézhetjük, ha megvalósul az EP TV.

A Parlament jelentést fogadott el az uniós információs és kommunikációs stratégia javításával kapcsolatban. A képviselők szerint az EU polgárait folyamatosan kell tájékoztatni a közösségi intézmények működéséről, közelebb kell hozni őket az EU-hoz és be kell vonni őket az uniós ügyekbe.

A jelentés szerint nagyobb figyelmet kell fordítani arra, hogy az EU milyen üzenetet közvetít a polgárok felé. A képviselők szeretné, ha decentralizált tájékoztatási rendszer jönne létre, amely képes speciális csoportok elérésére is. A dokumentum külön kitér arra, hogy lehetőség szerint az intézmények sajtóközleményeit kommunikációs szakembereknek kellene elkészíteniük.

A képviselők üdvözölték, hogy az EP elnöksége megrendelt egy tanulmányt, amely egy parlamenti információs csatorna, illetve egy önálló európai parlamenti televízió esetleges létrehozásának lehetőségeit vizsgálja.

A jelentés szerint hatékonyabbá kellene tenni a különféle EU-intézményekben fellelhető, ám szétszórt audiovizuális infrastruktúra kihasználását is.