A Fővárosi Földhivatal Fővárosi Kerületek Földhivatalának új kihelyezett ügyfélszolgálati irodáját adta át rendeltetésének szerdán május 18-án a Lehel téri csarnokban Szanyi Tibor, a gazdasági és közlekedési tárca politikai államtitkára valamint Benedek Fülöp, az agrártárca közigazgatási államtitkára.

Szanyi Tibor, mint a XIII. kerület országgyűlési képviselője, örömmel szólt arról, hogy az új ügyfélszolgálati irodában az ügyfeleket gyorsabban, és kényelmesebb körülmények között szolgálhatja ki a földhivatal. Az államtitkár úgy vélte, hogy a most átadott ügyfélszolgálati irodában egy-egy átlagos ügyintézés ideje előre láthatólag nem haladja majd meg a 15-20 percet.

Benedek Fülöp emlékeztetett arra, hogy 2003-ban a fővárosban az ügyirat-hátralék meghaladta a 100 ezret, de mára ezt szinte teljesen sikerült felszámolni.
Az ügyfélszolgálati iroda kialakítása mintegy 300 millió forintba került – mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy ezt az irodát szeretnék a jövő év második feléig átalakítani oly módon, hogy az a belvárosi kerületek földhivatalává is válhasson. Ehhez további 100 millió forintos beruházásra lesz szükség