Az amerikai irodák 2005 első felében mind a megkezdett, mind a befejezett Mergers & Acquisitions (M&A) vonatkozásában is meghatározó szerepet játszanak a világméretű statisztikákban.

A Thomson Financial által kiadott adatok szerint nyolc cég volt amerikai abból a tízből, melyek 2005 első felében világviszonylatban a legmagasabb összegeket tüntették fel a megkezdett M&A ügyletek viszonylatában. A befejezettnek nyilvánított ügyletek táblázatán a tíz legnagyobb közül hét iroda volt egyesült államokbeli.

A megkezdett ügyletek tekintetében a Cleary Gottlieb Steen & Hamilton az első helyen áll: hatvanhét megkezdett M&A ügylete összértékben több, mint 209 milliárd dollárt képviselt és ezzel a piac egyhatod részét uralja. A befejezett ügyletek táblázatán a Sullivan & Cromwell érte el a vezető helyet ötvenhét, együttesen több, mint 138 milliárd dollár értékű lezárt ügylet révén.

Bár a Jones Shrank által lebonyolított ügyletek száma alacsonyabb a tavalyinál, továbbra is első helyen áll azok számarányát tekintve: összesen kétszáznegyvenöt ügylet lebonyolításában vett részt. A cég a világviszonylatban megkezdett ügyletek értékét bemutató táblázaton első alkalommal szerepelt kétszáznegyvenhat ügyletből származó 133 milliárd dolláros forgalmával.

A megkezdett ügyletek listáján az Egyesült Királyságból a legjobb tíz között csak két iroda szerepel, mégpedig a Clifford Chance és a Freshfields Bruckhaus Deringer. Az előző bebiztosította a már korábban élvezett ötödik helyét, miután 168 és fél milliárdos értékkel bíró százhatvanöt ügyletben működött közre, míg a Freshfields a hetedik helyen áll 158 milliárd dollár értékben lebonyolított 98 ügyletével.

A Clifford Chance a befejezett ügyletek táblázatán is biztos második befutóként szerepel, összesen száznegyvenegy, 122 és fél milliárd dollár értékű ügyletben kifejtett közreműködésével. Ugyanezen a táblázaton a Linklaters a harmadik, míg az Allen & Overy a kilencedik helyen futott be.