A Fidesz szerint az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) megsértette a médiatörvényt, amikor nyilvántartásba vette a Magyar Televízió tervezett Demokrácia csatornáját. A médiahatóság elnöke szerdára rendkívüli ülést hívott össze.

Halász János, a Fidesz-MPSZ országgyűlési frakciójának szóvivője elképzelhetőnek tartja, hogy politikai nyomásgyakorlás áll a döntés hátterében. Halász kifogásolta azt is, hogy az ORTT öt évvel meghosszabbította a TV2 és az RTL Klub koncessziós szerződését annak ellenére, hogy az csak 2007-ben jár le.

Az ORTT elnöke, Kovács György jövő szerdára hívta össze a testület rendkívüli ülését. A napirenden szerepel Szalai Annamária, a médiahatóság Fidesz által delegált tagjának indítványa, mely azt tartalmazza, hogy vonják vissza a negyven médium koncessziójának meghosszabbításáról, valamint a Magyar Televízió közéleti csatornájának nyilvántartásba vételéről született határozatokat. Szalai Annamária szerint a szerdai két határozat politikai összefogást és együttműködést sejtetett.