“Példaértékű eljárás lenne, ha a benzinkutak önként változtatnának, s visszatérnének a korábbi árfeltüntetési gyakorlathoz”-ezt javasolja dr. Szanyi Tibor a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkára és Mesterházy Attila az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium politikai államtitkára által közösen írt és a Magyar Ásványolaj Szövetség tagvállalatai részére 2005 augusztus 3.-án megküldött levél.

A címzettekhez eljuttatott javaslat kitér arra is, hogy a GKM és az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium egyetért annak a korábbi gyakorlatnak a fenntartásával, hogy az árfeltüntetést távolról is jól látható módon meg kell oldaniuk a benzinkutaknak. Ezt kötelezővé tennék az erre vonatkozó rendelet módosításával és ezért közösen rendelet módosítást kezdeményeznek az érintatt tárcák.

A politikai államtitkárok – levelükben – annak adnak hangot, hogy a szövetség tagvállalatai partnerek lesznek egy gyorsabb, elegánsabb és egyben példaértékű eljárásban, melynek nyomán a benzinkutak önként változtatnak a jelenlegi gyakorlaton és visszatérnek a korábbi árfeltüntatéshez.