Kedden újra kétoldalú szakértői tárgyalásokat folytattak a Bős-nagymarosi vízlépcsőrendszer ügyében. A mostani megbeszélésen a természeti környezettel kapcsolatok célok, az árvízvédelemmel kapcsolatos igények, valamint a természeti erőforrások hasznosításával összefüggő kérdések, az energiatermelés, valamint a hajózás igényeinek megvitatása volt napirenden.

A Folyamgazdálkodási, Környezetvédelmi, Hajózási és Energetikai Szakértői Munkacsoport kétnapos ülését 2005. augusztus 2-3-án, Budapesten tartotta meg. A magyar szakértői küldöttséget Dr. Kovács György, a szlovák szakértői küldöttséget Marián Supek vezette.

A munkacsoportot a hágai Nemzetközi Bíróság Bős-Nagymarosi Vízlépcsőrendszer ügyében hozott ítéletének végrehajtásával összefüggő magyar-szlovák tárgyalások keretében hozták létre.

A Folyamgazdálkodási, Környezetvédelmi, Hajózási és Energetikai Szakértői Munkacsoport mandátumát és a megvizsgálandó kérdések körét a kormányküldöttségek 2005. március 3-i ülésükön fogadták el. A munkacsoport első ülését 2005. május 2-án Pozsonyban tartotta, ahol a felek megegyeztek a 2005. évi ütemtervben.

A munkacsoport következő ülése várhatóan szeptemberben Pozsonyban lesz.