2005. augusztus 25-én együttműködési megállapodást írt alá az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal a Kőolaj és Kőolajtermék Készletező Szövetséggel /KKKSZ/.

A KKKSZ feladata az ország zavarmentes ellátását 90 napra biztosító olajkészlet megteremtése, azok folyamatos megfelelő minőségben tartása.

A megállapodás elsősorban a behozott kőolaj és kőolajtermékek biztonsági készletezéséről szóló törvény azon előírásán alapul, mely szerint a KKKSZ megkeresésére az APEH a rendelkezésére álló adatok alapján tájékoztatást ad a készletezési kötelezettség ellenőrzéséhez, illetve a Szövetség adatszolgáltatási kötelezettségének teljesítéséhez. Az adatszolgáltatások az adatvédelmi törvény előírásainak messzemenő betartásával valósulhat meg.

Az együttműködés kiterjed az APEH segítségnyújtására is abban az esetben, ha a meg nem fizetett készletezési hozzájárulás behajtása miatt kell intézkedjen a KKKSZ.

Az együttműködés keretében az APEH-nek lehetősége nyílik az általa lefolytatott ellenőrzés eredményes teljesítéséhez a KKKSZ szakmai segítségének igénybevételére is, ha az ellenőrzés a kőolajtermékek külkereskedelmére és forgalmazására irányul.