Egy ország látta, de mégsem találták a Kulcsár Attila kihallgatásáról készült videofelvételt. A malőr akkor derült ki, amikor a másodrendű vádlott, Kerék Csaba jogi képviselője megpróbált másolatot kérni a bíróságtól, majd a Fővárosi Főügyészségtől is. A felvételt azonban egyik helyen sem tudták átadni.

Nincs a bíróságon a Kulcsár Attila kihallgatásáról készült videofelvétel. Annak ellenére, hogy többek között ez alapján írtak vádiratot a brókerbotrány gyanúsítottjai ellen.

Mindez akkor derült ki, amikor az ügyvéd megpróbálta elkérni a bíróságtól a felvételt. Védencét ugyanis Kulcsár Attila vallomása alapján vádolták meg pénzmosással és sikkasztással. Csakhogy a Fővárosi Bíróság nem kapta meg a felvételt az ügyészségtől, bár közleményükben hangsúlyozták, hogy az eljárás jelenlegi szakaszában nincs is szükségük rá.

A kazetta azonban már a nyomozást végző Fővárosi Főügyészség birtokában sincs, így dr. Ruttner György onnan is hiába próbálta elkérni.

A Legfőbb Ügyészség szóvivője hansúlyozta: szó sincs törvénysértésről, a kazettát még vizsgálják, mivel korábban éppen Ruttner György tett feljelentést amiatt, hogy a felvételeket manipulálták. Borbély Zoltán azt is közölte, hogy a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal kivizsgálta, és bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást, azonban a panaszra nyitva álló határidő még nem telt le, tehát az ügy jogi értelemben folyamatban van. Amint a vizsgálat lezárul, a bíróság megkapja a kazettát.

Bővebben:
http://www.hirtv.net/?…