Óvná a gyermekeket a nem nekik való Internet tartalomtól az EU. Az EP kulturális és oktatási bizottsága azt ajánlja, vezessék be a „.kid” domainnév-végződést. Az ilyen címen elérhető honlapok garantáltan gyerekeknek szánt oldalakat tartalmaznának, ezt pedig egy független szervezet rendszeresen ellenőrizné.

Az Európai Parlament képviselői szerint a gyerekek és az emberi méltóság védelme érdekében a politikusoknak, a cégeknek, az iskoláknak és a szülőknek is tenniük kell.

A képviselők az oktatókat és nevelőket a gyermekvédelmi szervezetek bevonásával tartott továbbképzéseken ismertetnék meg „az internet iskolai oktatás keretében történő használatával és a pedagógiai célú biztonságos felhasználás módszereivel”.

A szakbizottság tagjai azt is szeretnék elérni, hogy egy az EU egész területén ingyenesen hívható telefonszámon lehessen tájékozódni a tartalomszűrő módszerekről. Elképzeléseik szerint itt bejelentést is lehetne tenni a károsnak tartott oldalakról.

A képviselők ösztönöznék az Interneten terjesztett tartalmat minősítő (címkéző) rendszerek használatát, illetve olyan szűrőrendszer létrehozását, „amely megakadályozza a gyermekpornográfia vagy az emberi méltóságot sértő információk Interneten való terjesztését”.