A Linklaters alaposan meglepte a hasonló tevékenységet folytató nagy irodákat azzal a nemrég megtett lépésével, hogy majdnem felével, mintegy 40%-kal több ösztöndíjat folyósít jövőbeli alkalmazottainak a Legal Practice Course (LPC) keretében

A világ egyik legnagyobb irodája eddig éves szinten 5000, illetve 4500 fontot fizetett ki a diákoknak attól függően, hogy azok Londonban illetve Oxfordban folytatják-e tanulmányaikat. Az új tanévtől kezdődően azonban ezt az összeget 7000 fontra emelték.

A cég egyéb feltételek mellett az LPC programon kívül is támogat diákokat, illetve jövőbeli gyakornokokat mintegy öt- illetve hatezer font éves szintű folyósításával, amely összegek szintén magasabbak lesznek szeptembertől.

A Linklaters ösztöndíjainak nagymértékű emelése egybeesik a londoni College of Law-val közösen indított LPC programja hivatalos megkezdésével.

A Linklaters az Allen & Overy-hez és a Clifford Chance-hez hasonlóan 2004 márciusában döntött úgy, hogy saját finanszírozású ösztöndíjprogramot indít. Az utóbbi cégek azonban nem tervezik megemelni a saját LPC programjuk keretében jelenleg kifizetett négyezer-ötszáz, illetve ötezer font összeget.