A Fővárosi Bíróság a felperes Bombardier kérésére szünetelteti az eljárást a MÁV motorvonat-beszerzési tender ügyében. A Bombardier által kért jogorvoslati eljárásban a Közbeszerzési Döntőbizottság szeptember 13-ig dönthet.

A tárgy a MÁV Rt. elővárosi villamos motorvonatok beszerzése és karbantartása tárgyában első alkalommal kiírt és lefolytatott közbeszerzési eljárás jogszerűségének vizsgálata.

Bár a szerződés már megkötetett a Máv és a Stadler között az új elővárosi motorvonatok szállítására és karbantartására, az ügy még korántsem tekinthető lezártnak. A gazdasági miniszter kérésére ugyanis a szerződésben szerepel egy passzus: a Közbeszerzési Döntőbizottság még közbeszólhat. Szeptember 13-ig azaz keddig kell döntenie a vesztes Bombardier által kért jogorvoslati eljárásban.

A Bombardier képviselője szerint jogszerűtlen volt a MÁV augusztus 4-i döntése a Stadler javára. A Bombardier az eredmény érvénytelenítését kéri, mivel úgy véli: az alszempontok szerinti kiértékelés alapján az ő ajánlatuk kedvezőbb a nyertesénél. A Stadler azonban azt hangsúlyozta, hogy az ő opciójuk 13 milliárd forinttal olcsóbb volt, mint versenytársuké.