Új honlappal rukkolt elő az Európai Parlament, amely elsősorban az állampolgárok tájékoztatását tűzte ki céljául. Az EP ezentúl könnyed stílusban, saját anyanyelvükön próbál kommunikálni az európaiakkal.

A honlap, amely az EU minden hivatalos nyelvén – így magyarul is – elérhető, két nagy témakör köré épül fel, amelyeket öt rovatotba csoportosítottak a szerkesztők.

Az “Aktuális hírek” rovat bemutatja, mi történik az Európai Parlamentben, míg a “Parlament” rovatban a hogyan működik az Európai Parlament kérdésre találhatunk választ. A honlapon kaphatunk információkat az Európai Parlament 732 képviselőjéről is, sőt betekinthetünk az általuk benyújtott parlamenti jelentésekbe, szóbeli kérdésekbe, módosításokba. E dokumentumokat a Tevékenységek rovatban lelhetjük fel.

Az EP plenáris üléseit ezentúl élő internetes közvetítéssel is nyomon lehet követni a portálon.

„A cél az, hogy a nagyközönség egy egyszerű kattintással eljuthasson a saját nyelvén és szavaival megfogalmazott tartalomtól a technikai jellegű tartalmakig, amelyekhez igyekszünk némi minimális kulcsot is szolgáltatni számára. Nem sok értelme volna egy plenáris ülés során elfogadott jelentést feltenni az internetre, ha nem vesszük a fáradságot, hogy el is magyarázzuk. Mi a tétje, milyen viták előzték meg, milyen problémák, politikai álláspontok ütköztek meg körülötte?” – nyilatkozta Josep Borrell, az EP elnöke.

A honlap 1,25 millió euróba került.