Negyven ország több mint 200 szakembere részvételével 2005. szeptember 14-17. között Siófokon (Hotel Azúr, Erkel Ferenc út 2/C. alatt) került megrendezésre a Közép- és Kelet-Európai Választási Szakértők Egyesületének (ACEEEO) 14. konferenciája, valamint a Világ Választási Szervezeteinek (Global Election Organization – GEO) harmadik világtalálkozója.

Az 1991-ben alapított ACEEEO jelenleg 22 tagországgal rendelkezik a régióban és partnere valamennyi – választásokkal foglalkozó – nemzetközi szervezetnek (ENSZ, Európa Tanács, EBESZ, Európai Unió, IFES – Nemzetközi Alapítvány a Választási Rendszerekért). A Világ Választási Szervezetei (GEO) harmadik konferenciájának Kanada és Mexikó után Magyarország adott otthont. A GEO célja, hogy a választási szervezetek kicserélhessék egymás között a tapasztalataikat és lehetőségeiket a választási adminisztráció és a demokratikus választások témájában. Az idei közös konferencia fő témái a bíróságok szerepe a választási jogorvoslatok elbírálásában és az elektronikus szavazás kérdései.

A konferenciáról 2005. szeptember 15-én sajtótájékoztatót tartott dr. Tóth Zoltán, az ACEEEO főtitkára, valamint Richard Soudriette, a Nemzetközi Alapítvány a Választási Rendszerekért (IFES) washingtoni székhelyű szervezet elnöke.