Az oktatási miniszter a jövő hét kedden ismerteti az oktatási reform második ütemét, július 31-én pedig elindul az egészségügyi reform – közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombaton.

A kabinet augusztus végén vitatja meg a konvergencia-programot, az egészségügyi reform első csomagját, a Nemzeti Fejlesztési Terv társadalmi vitájának tapasztalatait és az új bérezési szabályozást.

A Kormányzati Portál tudósítása szerint a jövő héten kedden jelenti be Hiller István az oktatási reform második ütemét, július 31-ig pedig elindul az egészségügyi reform – közölte Gyurcsány Ferenc szombaton Balatonöszödön, a kétnapos kormányülésen.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter jövő kedden részletes tájékoztatást ad a köz- és felsőoktatási reformról, majd benyújtják az ehhez kapcsolódó törvényjavaslatokat. A kormány augusztus végéig kidolgozza az egészségügyi reformhoz szükséges törvénymódosításokat, az év végéig újabb törvénycsomagról és a nyugdíjról döntenek. 2007-ben elfogadhatják az ehhez kapcsolódó törvénymódosításokat, melyek 2008. január elsejétől lépnének hatályba.