A Fővárosi Bíróságon 2006. július 17. napjától 2006. augusztus 20. napjáig terjedően nyári tárgyalási szünet lesz. A szünet ideje alatt a Fővárosi Bíróság épületében működő Információs Szolgálat is zárva tart.

A tárgyalási szünetben a bíróságok a soron kívüli ügyek intézéséhez szükséges ügyeleti, készenléti szolgálatot tartanak. A nyári tárgyalási szünet ideje alatt a félfogadás változatlan feltételek mellett működik, azonban a kezelőirodák – a Cégbíróság kivételével, ahol nem tartanak szünetet – minden ügyszakban csökkentett létszámban végzik majd munkájukat. A Fővárosi Bíróság Cégbírósága cégirodája ez idő alatt változatlan nyitva tartással, a kezelőiroda 2006. július 24. napjától augusztus 28. napjáig csak hétfőtől csütörtökig 9.00 és 11.00 óra között tart nyitva, az ügyvédi ügyfélszolgálati iroda pedig ez idő alatt zárva tart.

Az ítélkezési szünetben a kerületi bíróságokon és a Fővárosi Bíróságon minden ügyszakban bírói ügyeletet tartanak, a nyomozási bírák hatáskörébe tartozó ügyekkel kapcsolatban a Pesti Központi Kerületi Bíróság és a Budai Központi Kerületi Bíróság Nyomozási csoportja tart ügyeletet.