A Baranya Megyei Bíróság a vádlottat bűnösnek találta emberölés bűntettének kísérletében, ezért őt – mint visszaesőt – 6 évi börtönre és 8 évi közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott enyhítésért, védője eltérő minősítés és enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést. A Pécsi Ítélőtábla Dr. Krémer László vezette büntető tanácsa az első fokon eljáró Baranya Megyei Bíróság ítéletét megalapozottnak találta és helybenhagyta. Az ítélet jogerős.

Az első fokon eljáró Baranya Megyei Bíróság megállapítása szerint a vádlott (56 éves pécsi férfi) és a sértett 25 évvel ezelőtt létesítettek egymással élettársi kapcsolatot. 10 évvel ezelőtt viszonyuk megromlott, ennek ellenére az élettársi kapcsolat továbbra is fennmaradt közöttük. Mindketten alkoholizáló életmódot folytattak, gyakoriak voltak közöttük a viták, veszekedések, amelyek nemritkán tettlegességig fajultak. A bíróság a vádlottat több esetben is elítélte a sértett sérelmére elkövetett testi sértések miatt.

2005. január 27-én az élettársak szintén italoztak, többször kisebb szóváltás alakult ki kettejük között, majd késő délután egy újabb szóváltás után, mely során a kiabálás és veszekedés egyre fokozódott, a sértett kijelentette, hogy elhagyja otthonukat és értesíti a rendőrséget. A vádlott élettársa fenyegetései miatt egyre nagyobb indulatba jött, felvett egy 15 cm pengehosszúságú kést és „most elvágom a torkod” felkiáltással a sértett törzsébe szúrt közepes-nagy erővel. A sértett elhagyta otthonukat azzal a szándékkal, hogy értesíti a mentőket, sérülése közvetlenül életveszélyes volt, orvosi ellátás nélkül halálhoz vezethetett volna. Ennekbekövetkezését a műtét, illetve a szakszerű orvosi ellátás akadályozta meg. A sérülés gyógytartama mintegy 4 hét volt.

A Baranya Megyei Bíróság a vádlottat bűnösnek találta emberölés bűntettének kísérletében, ezért őt – mint visszaesőt – 6 évi börtönre és 8 évi közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott enyhítésért, védője eltérő minősítés és enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.
A Pécsi Ítélőtábla Dr. Krémer László vezette büntető tanácsa az első fokon eljáró Baranya Megyei Bíróság ítéletét megalapozottnak találta és helybenhagyta. Az ítélet jogerős.