Az Európai Tanács által működtetett streaming-szolgáltatás nem érhető el a Linux alapú operációs rendszerekkel működő számítógépek felhasználói számára.

Az EU csúcsszervének adminisztrációja azért nem teszi elérhetővé a nyilvános ülésekről, tanácskozásokról készült videofelvételeket, mert azokat kizárólag .wma formátumban készítik el és sugározzák – ez a kiterjesztés pedig nem kompatibilis a Linux alkalmazásokkal. A szervezet jogszerűtlennek tartja a Windowsra tervezett alkalmazásokkal futtatható fájlok linux-platformon is futtathatóvá való átalakítását.

Természetesen a Linux-felhasználóknak van módjuk arra, hogy otthoni gépükön is lejátsszák az adott fájlokat, ehhez azonban telepíteniük kell a win32 kodeket, amelynek jogszerűsége viszont több európai uniós tagállamban is vitatott.

A kérdés komolyságát mutatja, hogy az Európai Tanács munkája iránt érdeklődő linuxos felhasználók egy online petíció révén igyekeznek rákényszeríteni a szervezetet arra, hogy valóban minden platformon elérhetővé alakítsa át a jelenlegi streaming rendszert.