A Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette büntető tanácsa úgy ítélte meg, hogy az első fokon kiszabott büntetés a cselekmény súlyához képest túlságos enyhe, ezért öt évről 6 évre súlyosbította annak a kecskeméti nőnek, M.E.-nek a büntetését, akit tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés miatt ítélt el a Bács-Kiskun Megyei Bíróság. Az ítélőtábla döntése jogerős, ellene fellebbezésnek helye nincs.

A Kecskeméten élő vádlott 16 éves korában, 2001-ben beleszeretett egy fiatalemberbe, de kapcsolatukat mind a vádlott, mind a férfi családja ellenezte. A lány teherbe esett, és szerelmével közösen úgy döntöttek, hogy a terhességet a családjaik előtt titokban tartják, majd kész helyzet elé állítják őket. Időközben a fiatalok összevesztek, a fiú egy időre elfordult a lánytól. A vádlott terhességét édesanyja vette észre, ekkor orvoshoz mentek, ahol kiderült, hogy a lány már 8. hónapos terhes.

A vádlott rendszeres járt orvoshoz, édesanyjával együtt készültek a szülésre. A kisgyermek megszületett, de a vádlott korábbi szerelme nem ismerte el apaságát, csak azt követően, hogy az apaságot DNS vizsgálat is bizonyította. Ezt követően is csupán 3 hónapig fizetett gyerektartást. Ez a vádlottat nagyon megviselte, egyelőre nem akart ismét teherbe esni.
2005. május elején a vádlottal – akarata ellenére – közösült egy általa csak látásból ismert férfi, amelynek következtében a vádlott teherbe esett. Ez az asszony számára csak akkor vált bizonyossá, amikor megmozdult a magzat. Ekkor úgy látta, késő már ahhoz, hogy elvetesse a magzatot, s elhatározta, hogy terhességét eltitkolja. Amikor anyja, látva lánya testsúlygyarapodását rákérdezett, nem terhes-e, tagadta terhességét, orvoshoz nem ment el, semmilyen előkészületet nem tett a gyermek fogadására.

A vádlott 2006. január 26-án éjszaka a házuk hátsó udvarában megszülte gyermekét, aki a betonra esett. Később a vádlott a csecsemőt egy gyerekkabátba burkolta be és egy nejlontasakba rakta, a melléképületben lévő szekrény tetejére tette, majd ezt követően bement a házba, családtagjainak nem szólt. Másnap reggel a vádlott nevelőapja figyelt fel az udvaron lévő vértócsákra, kihívták a rendőrséget, s időközben a vádlott anyja megtalálta az újszülött holttestét is.

A vizsgálat során megállapították, hogy az egészségesen megszületett csecsemő halála a szülést követő 5-10 percen belül bekövetkezett. Halálát a betonra esés miatt bekövetkezett fejsérülés, agyzúzódás, valamint a hideg levegő belélegzése és a kihűlés együttesen okozta.

Tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettében mondta ki ezt követően bűnösnek a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2006. szeptember 22-én M.E. (1985 – kecskeméti lakos) vádlottat, s ezért őt 5 év börtönre ítélte, és 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítés érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.