Helybenhagyta az I. fokú ítélet büntetési tételre vonatkozó részét a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa, így jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték azt a kunbajai asszonyt, F.H.-t, akit több emberen, nyereségvágyból, előre kitervelten és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádoltak meg. Az elítélt nő a fegyházból legkorábban 30 év letöltése után szabadulhat.

A II. rendű vádlott, F.H. 2005 áprilisának utolsó napjaiban elhatározta, hogy egy kunbajai asszony, K. Antalné ékszereit ellopja, s ezt tervezve megállapodott az I. rendű, fiatalkorú vádlottal, H. Z.-vel, saját fiával, hogy a sértettet a lakásán megfojtják, és az ékszereit elveszik.

2005. április 29-én a II. rendű vádlott a kunbajai ABC-ben felfigyelt egy idősebb emberre – akiről tudta, hogy nyugdíjas, és ismerte a lakáscímét is -, s azt ajánlotta a fiának, hogy öljék meg ezt az embert is, majd vegyék el a pénzét. Az I. rendű vádlott ezt túl kockázatosnak tartotta, ezért a tettre nem vállalkozott. Napközben tovább beszéltek arról, hogy pénzt kéne szerezni, s az I. rendű vádlott azt javasolta, hogy a boltban kiszemelt személy szomszédságában lakó K. Józseftől vegyék el a pénzét. K.-t mindketten ismerték, tudták, nem régen vette fel a nyugdíját, valamint azzal is tisztában voltak, hogy nem nehéz bejutni a lakásába.

K. József sértett aznap este egy vendéglőben fröccsözött, majd 20 óra körül hazament és lefeküdt. Nem sokkal később a vádlottak követték a házba, ahol a sötétben (az áramszolgáltatást a lakásban már korábban kikapcsolták) értékek után kutattak. Eljutottak a sértett hálószobájáig, ahol az I. rendű vádlott pénzt követelt a sértettől, de ő közölte, nem tud adni, mert eljátszotta a játékgépen. A vádlottak tovább faggatták a sértettet, pénzt remélve. A II. rendű vádlott megöléssel fenyegette a sértettet, míg az I. rendű vádlott bántalmazta a férfit, aki eszméletét is elveszítette.

Ezt követően a vádlottak elhagyták a házat. A sértett magához térve átment szomszédjához és elmondta a történteket. A betörés során a vádlottak egy mobiltelefont és egy konyhai szedőkészletet tulajdonítottak el, valamint mintegy 8 ezer forintnyi kárt okoztak, mert tüzet gyújtottak, hogy annak fénye segítse őket a kutatásban, s ezt a tüzet a sértett ruháival táplálták. A tűz csak azért nem terjedt szét a házban, mert az eszméletét visszanyerő háztulajdonos a tűz fészkeit széttaposta. A vádlottak előre látták, hogy az általuk gyújtott tűz a magatehetetlen sértett halálát okozhatja, azonban ezzel a következménnyel nem törődve mentek el a házból.

Másnap a II. rendű vádlott K. Antalné házához ment azzal az ürüggyel, hogy szőnyeget akar tőle vásárolni. A sértett beengedte őt az udvarba, s közölte, van eladó szőnyege, de F.H. jöjjön vissza később üzletet kötni, mert most nem ér rá.

Az esti órákban a két vádlott megbeszélte, hogy K.-né megölését még aznap végrehajtják, megállapodtak a megölés és gyilkosság elleplezésének módjában is. A vádlottak 20 óra körül csöngettek be a sértetthez, aki beengedte őket az udvarra, ahol már elő voltak készítve az eladásra szánt rongyszőnyegek. Itt a II. rendű vádlott magára vonta a sértett figyelmét, ez idő alatt a fia a sértett háta mögé került, majd az anyja fejbiccentéssel adott jelére hátulról lefogta a sértettet. A megtámadott asszony megpróbált védekezni, de a vádlottak fojtogatni kezdték, majd mikor a sértett elájult, elengedték, mert azt hitték, meghalt. Amikor rájöttek, hogy áldozatuk még él, bevitték a ház folyosójára, ahol a II. rendű vádlott egy párnát szorított a sértett arcára és megfojtotta.

A félig levetkőztetett holttestet a fürdőszobai kádba tették, vizet engedtek rá, mert az a látszatot akarták kelteni, hogy az asszony baleset következtében esett a kádba, s vízbe fulladt. Ezt megelőzően a II. rendű vádlott leszedte a sértettről az arany ékszereit, majd tovább kutattak a lakásában, s összesen 20 ezer forint készpénzt, valamint 118 ezer forint értékben különböző tárgyakat vettek magukhoz.

Több emberen, nyereségvágyból, előre kitervelten és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, mint társtettest találta bűnösnek ezt követően a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2006. szeptember 14-én fiatalkorú (fk.) H. Z. (1990 – kunbajai lakos) I. rendű vádlottat, s ezért őt 8 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte, és 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ügy II. rendű vádlottja, F.H. (1974 – kunbajai lakos) több emberen, nyereségvágyból, részben előre kitervelten és részben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, mint társtettes életfogytig tartó szabadságvesztést kapott, s 10 évre tiltották el a közügyek gyakorlásától. Kimondta a bíróság: a II. rendű vádlott büntetéséből legkorábban 30 év büntetés letöltése után szabadulhat.

Az ítélet az I. rendű vádlott esetében jogerőssé vált, a megyei bíróság döntése ellen a II. rendű vádlott és védője enyhítés érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.