1999. év körül a vádlott az akkor 8 éves lányához szexuálisan közeledett, ez később havonta három-négy alkalommal ismét előfordult. A gyermekben mindez ellenkezést és rossz érzéseket keltett, azonban a vádlott megfenyegette arra az esetre nézve, hogyha szólni mer valakinek. A Pécsi Ítélőtábla Dr. Krémer László vezette büntető tanácsa a vádlott terhére a szemérem elleni erőszak legsúlyosabban minősülő esetét állapította meg, büntetését 9 év fegyházra és 9 év közügyektől eltiltásra súlyosította. Az ítélet jogerős.

Az első fokon eljáró Baranya Megyei Bíróság megállapítása szerint a vádlott (36 éves siklósi férfi), 3 gyermeke és anyjuk előbb Oldon a nagyszülői házban éltek, 2004-ben pedig külön házba költöztek.

A vádlott gyakran italozott, ilyenkor agresszív lett, rendszeresek voltak a veszekedések a felesége és ő közte, és ilyenkor a tettlegesség sem maradt el. A sértett félt apjától, így magába fojtotta a vele történteket. A gyermek helyzete 2004-ben tovább romlott, amikor elköltöztek a nagyszülői házból és az új házban külön szobát kapott, ide ugyanis az apja éjszakánként már zavartalanabbul bemehetett és könnyebben talált alkalmat arra, hogy szexuálisan közeledjen hozzá. A férfi közösülésre is rá akarta venni lányát, azonban erre a sértett ellenállása miatt nem került sor. 2005. június 16-án névtelen levél érkezett a Siklósi Családsegítő Központhoz, melynek tartalma szerint a vádlott szexuálisan zaklatja lányát. A családsegítő központ munkatársai felkeresték a családot, azonban csak a vádlott volt otthon, mert lánya közel két hónapot nagyszüleinél töltött. A férfi tagadta, hogy valóságalapja lenne a bejelentésnek és mivel a családsegítő központ munkatársa sem látta semmilyen más téren alátámasztottnak a bejelentést, nem indult eljárás az ügyben.

2005. augusztusában a sértett már tarthatatlannak érezte apja magatartását és szólt édesanyjának, aki azonban mivel korábban nem tapasztalt férje részéről hasonló jellegű magatartást napirendre tért a dolog felett. 2005. szeptember 8-án a vádlott és a felesége között újabb tettlegességig fajuló veszekedés zajlott le, amelynek során a vádlott két lányának szeme láttára felesége fejét a falba verte és ordítva ütlegelte a nőt. E lelki megrázkódtatás hatására a 14,5 éves lány elhatározta, hogy apja részéről történt szexuális közeledések miatt a rendőrséghez fordul.

A Baranya Megyei Bíróság a vádlottat bűnösnek találta nevelése alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében és 2 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, ezért őt halmazati büntetésül 7 év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést.