Helybenhagyta a Békés Megyei Bíróság I. fokon meghozott döntését a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa, így jogerősen 10 év fegyházbüntetést kapott az a vésztői férfi, D.L., aki megerőszakolta volt feleségét, akit meg is akart ölni.

A vádlott és a sértett korábban 23 éven át házastársak voltak, két gyermekük született. Az életközösség 2002-ben megszakadt, majd a vádlott italozó életmódja és agresszív magatartása miatt 2003-ban a házasságot felbontották. A vádlott 2005 ősze óta több alkalommal is zaklatta a sértettet, aki emiatt többször szabálysértési eljárást kezdeményezett. A viszony annyira megromlott, hogy a sértett és gyermekei a vádlottnak már nem is köszöntek, köszönését nem fogadták.

2006. április 12-én reggel a vádlott bement a felesége házának udvarára, s amikor ő kérdőre vonta, mit keres nála, az asszonyt a kabátjánál fogva megragadta, a ház falához lökte, elővett egy kést, s azzal fenyegetőzve kényszerítette a munkába induló asszonyt, hogy menjen vele vissza a lakásba. A sértett megpróbált segítségért kiáltani, de volt férje ekkor megöléssel fenyegette, majd közölte, hogy közösülni akar a nővel.

A szobába érve – bár az asszony megpróbált ellenállni -, megerőszakolta a vádlott. Ezt követően a férfi nadrágjának zsebéből elővett egy zsineget, amit az asszony nyaka köré csavart, és fojtogatni kezdte a sértettet. Mintegy 3-5 percen keresztül bántalmazta a vádlott volt feleségét, aki kezét a zsineg alá dugva tudott enyhíteni a szorításon. Végül a vádlott elengedte az asszonyt, és megfenyegette, ha bárkinek elmondja a történteket, megöli. A sértett ennek ellenére a vádlott távozása után elment a rendőrségre és feljelentést tett.
A rendőrjárőrök ki is mentek a férfi lakására, aki – amikor meglátta a rendőröket – öngyilkossági szándékkal kétszer – hasba, illetve mellkason – megszúrta magát, ennek következtében életveszélyes állapotba került, életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A vádlott tettét az eljárás során mindvégig tagadta.

Aljas indokból elkövetett emberölés kísérletében és erőszakos közösülés bűntettében találta bűnösnek a Békés Megye Bíróság 2006. szeptember 25-én D.L. (1957 – vésztői lakos) vádlottat, s ezért őt 10 év fegyházbüntetésre ítélte, és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet ellen a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.