Januárban és februárban kell teljesíteni először elektronikusan az arra kötelezetteknek az adó- és járulékbefizetést, valamint adatszolgáltatást. Az összeállítás a februári adózási határnapokat és befizetési kötelezettségeket gyűjti össze.

Elektronikusan kell teljesíteniük az adó és járulékbefizetést, valamint egyéb adatszolgáltatásokat az év első két hónapjában a magánszemélyeknek, szervezeteknek és vállalkozásoknak.

A jogi személyiséggel nem rendelkező szervezeteknek február 5-ig kell benyújtani bevallásukat a személyi jövedelemadóról, járulékokról és egyéb kötelezettségekről. A kiegészítő tevékenységet nem folytató, éves és soron kívüli bevallás benyújtására kötelezetett egyéni vállalkozóknak eredetileg február 10-ig kellene benyújtaniuk szja-bevallásukat, valamint eleget tenni járulékfizetési és egyéb kötelezettségeiknek. Február 10-e azonban idén szombatra esik, ezért a határidő február 12-re (hétfő) csúszik.

Eddig kell megfizetni a munkáltató, valamint a kifizető által levont szja-előleget és különadó-előleget, a külföldi személyektől levont adót, a vállalkozói járulékokat, az egészségügyi hozzájárulást és a START-kártyások 15 és/vagy 25 százalékos kötelezettségét is. Szintén február 12-ig kell befizetni az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást, a munkáltató, valamint a kifizető által levont járulékokat (tagdíj és tagdíj kiegészítés), a kiegészítő tevékenységet nem folytató egyéni vállalkozók járulékait, a társas vállalkozások és magánszemélyek egészségügyi szolgáltatási járulékát, valamint a munkaadói és munkavállalói járulékot.

Február 15.

Az egyéni vállalkozóknak február 15-ig kell bevallani az evát, az egészségügyi szolgáltatási járulékot, az áfát és a szakképzési hozzájárulást. Az áfát az éves bevallóknak is eddig a határidőig kell bevallaniuk. A vállalkozói tevékenységet folytató, valamint az áfa-fizetésre kötelezett magánszemélyeknek szintén február közepéig kell benyújtaniuk bevallásukat a személyi jövedelemadóról, a járulékról, és az egészségügyi hozzájárulásról a 2006-os évre.

1+1 százalék

Az önadózó egyéni vállalkozók és áfát fizető magánszemélyek a február 15-ig benyújtandó bevallásukban rendelkezhetnek személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékáról. Az önadózást választó egyéb magánszemélyeknek a bevallást, és ezzel az 1+1 százalékról rendelkező nyilatkozatot május 21-ig kell megküldeni az adóhatóságnak. Február 15-e több más kötelezettség – köztük a társasházak 2006. évi szja-bevallása vagy a pénzintézetek eGiro adatszolgáltatása – határideje is.
Részletek az APEH honlapján >>

Február 20.

Február 20-a a havi bevallóknál az áfa-, a társasági adó előleg-, a játékadó-, a kulturális járulék és a környezetvédelmi termékdíj befizetésének határideje. Ugyanekkor jár le számos Európai Uniós bevallás határideje is.

A fenti határidők listája természetesen nem teljes, részletes információk az APEH honlapján olvashatók!