Helybenhagyta az I. fokon eljáró Bács-Kiskun Megyei Bíróság döntését a Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette büntető tanácsa abban az ügyben, amelyben két petőfiszállási férfit, Sz.L.-t és J.Á.-t halált okozó testi sértés bűntettével vádoltak meg. Így az I. rendű vádlott, Sz.L. jogerősen 4 év 6 hónap, míg a II. rendű vádlott, J.Á. 5 év szabadságvesztés büntetést kapott. Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs.

Az I. rendű vádlott, Sz.L. és a sértett, M. L. több éve ismerték egymást. 2005. augusztus 23-án a két ittas férfi betért az egyik petőfiszállási kocsmába, ahol ivás közben összevitatkoztak, de később ki is békültek egymással. Amikor elhagyták a kocsmát, még vásároltak két liter bort, azzal a céllal, hogy azt majd a II. rendű vádlott, J.Á. lakásán együtt fogyasztják el. A ház felé tartva ismét összevitatkoztak, ekkor már verekedtek is, a sértett arca vérezni kezdett.

Nem sokkal később betértek a II. rendű vádlotthoz, aki józan volt, s nagyon fölháborodott azon, hogy az erősen ittas sértett hívatlanul megjelent a házában, ezért őt távozásra szólította fel. Mivel a sértett nem akart elmenni, dulakodás támadt, a sértett és a II. rendű vádlott fojtogatni kezdte egymást.

A verekedés végül azzal zárult, hogy a magatehetetlen sértettet a két vádlott egy, a házhoz tartozó, régebben istállóként használt helyiségbe kivitte, majd lefeküdtek aludni. Másnap reggel a vádlottak újból megpróbálták távozásra bírni a sértettet, de az nem akart menni, ezért ismét összeverték, ütötték, rugdosták a férfit, aki számos súlyos sérülést elszenvedett. Ezt követően a sértettet támadói ismét magára hagyták, és elmentek a házból. A sértett ezt követően meghalt.

Amikor este az I. rendű vádlott hazatért, és látta, hogy a sértett elhunyt, értesítette a II. rendű vádlottat. Megállapodtak abban, hogy a bűncselekményre utaló bizonyítékokat megsemmisítik. Egy erdősávban a II. rendű vádlott elrejtette a sértett kerékpárját, a vádlottak levetkőztették áldozatukat, ruháit a kályhában elégették, majd a sértett tetemét egy műveletlen földterületen, nem messze a I. rendű vádlott háztól elásták.

Halált okozó testi sértés bűntettében, mint társtettest mondta ki bűnösnek a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2006. október 18-án Sz.L. (1946 – petőfiszállási lakos) I. rendű vádlottat, s ezért őt 4 év 6 hónap börtönre ítélte, és 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ügy másodrendű vádlottja, J.Á. (1951 – petőfiszállási lakos) halált okozó testi sértés társtetteseként 5 év börtönbüntetést és 5 év közügyektől eltiltást kapott. Az ítélet ellen a vádlottak és védőik elsődleges felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében nyújtottak be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.