A kaliforniai Orange County Fellebbviteli Bíróság (Superior Court) egyik bírájának a számítógépén hat évvel ezelőtt fedezett fel kompromittáló képeket egy kanadai hacker. Az ügyben most született jogerős ítélet.

Ronald C. Kline biro 1995-től kezdődően töltötte be hivatalát, melyet csak két évvel az ügy kipattanása után veszített el. Az otthoni számítógépére csatlakozó hacker 2000-ben talált jogsértő pedofil képeket a rendszeren, majd továbbította azokat különböző gyermekvédő szervezeteknek, melyek segítségével aztán megindult a nyomozás. Az ennek során tartott házkutatás eredményeként 2001 novemberében több mint száz gyermekekről készült pornográf képre bukkant a rendőrség, majd a munkahelyi számítógépen is talált hasonló anyagokat.

A volt biro egyetlen valódi védekezési lehetősége az volt, hogy az ellene bizonyítékként használt fényképek és naplóbejegyzések jogtalanul kerültek a hatóságokhoz, de ezt az érvelést a bíróság elutasította.

A hat éve házi őrizetben lévő volt bírónak most több mint két évet ténylegesen börtönben kell töltenie és számolnia kell azzal, hogy élete hátralévő részében mint szexuális bűnözőt tartják számon a hatóságok, és a büntetést követő próbára bocsátás ideje alatt nem birtokolhat számítástechnikai eszközöket és nem csatlakozhat az internethez sem.