Megváltoztatta a Csongrád Megyei Bíróság első fokon meghozott döntését a Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette büntető tanácsa abban az ügyben, amelyben egy szentesi férfit, B. L.-t különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádoltak meg.

A táblabíróság úgy ítélte meg, a súlyosbító körülmények nagy száma, közöttük az, hogy a vádlott egy idős asszonyt támadott meg, és nagyon kegyetlen módon oltotta ki annak életét, mindenképp súlyosabb büntetést indokol. Ezért a vádlott büntetését 11 évről 13 év fegyházra súlyosbították. Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek helye nincs.

A letartóztatása előtt betanított munkásként dolgozó, nőtlen, vagyontalan, szakmunkásképző iskolát végzett vádlott, B. L. 2005. május 17-én barátjával, N. Ferenccel megbeszélte, hogy együtt elmennek szórakozni. Ennek megfelelően este a vádlott megjelent az egyik szentesi sörözőben, ahol két barátja, N. Ferenc és M. Gusztáv társaságában pontosan meg nem határozható mennyiségű sört, tömény szeszes italt fogyasztott el, s ittas állapotba került.

Záróra körül hagyták el a vendéglőt, ahova a vádlott később vissza akart térni, mert úgy ítélte meg, több pénznek kellett volna nála maradnia, mint amennyit a zsebében talált. A söröző felé haladva meglátta a vendéglőből távozó P. Györgyöt és V. Béláné (született: 1938-ban) sértettet, akikkel ezen az estén korábban semmilyen konkrét kapcsolata nem volt. Megállította őket, és arról kérdezősködött, nem látták-e az általa elveszettnek hitt pénzt. Ekkor a vádlott és a sértett pontosan meg nem határozható okból vitába keveredett, míg P. György elhagyta a helyszínt.

A vita során a vádlott megütötte a sértettet, aki viszonozta az ütést. A verekedés eldurvult, a vádlott már ököllel csapott le a sértettre, akinek az arca vérezni kezdett, s emiatt a sértett menekülni kezdett. A vádlott utána rohant. Letépte a nőről a ruháinak nagy részét, hanyatt lökte az őt szidalmazó asszonyt, többször megrúgta, összeharapdálta a melleit, majd, mivel a sértett még mindig kiabált, fojtogatni kezdte áldozatát.

Az asszony kiabálása ekkor sem szűnt meg, ezért a vádlott egy korábban meglátott, több kilós betontömböt vett magához, amit többször derékmagasságból a sértett fejére ejtett, így összeroncsolva a nő koponyáját. Az asszony koponya- és agysérülései olyan súlyosak voltak, hogy nem sokkal később belehalt a bántalmazásba, életét gyors orvosi beavatkozással sem lehetett volna megmenteni. Holttestét hajnali öt óra körül fedezték fel a járókelők.

A vádlott a tett elkövetése után azonnal elhagyta a helyszínt, de már aznap elfogta a rendőrség.

Ezek után különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság 2006. november 2-án B. L. (1985 – szentesi lakos) vádlottat, s ezért őt 11 év fegyházbüntetésre ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbítást, míg a vádlott és védője a büntetés enyhítését kérve nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.