Helybenhagyta az I. fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság döntését a Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette büntető tanácsa, így jogerősen 8 év börtönbüntetést kapott az a vásárhelyi férfi, Á. Z., aki lakótársát ölte meg.

A rokkantnyugdíjas, nőtlen, büntetlen előéletű vádlott 2000-től élt az anyjától örökölt lakásában Hódmezővásárhelyen. Ide költözött később J. István, a vádlott ismerőse, az ügy sértettje is. Együttlakásuk idején a két férfi gyakran fogyasztott alkoholt, amelynek hatására rendszeresen veszekedtek, hangos szóváltásaikról lakótársaik is tudtak.

2005. július 24-én este is ittasan vitáztak, mert a sértett a vádlottól kerékpár vásárlására kért pénzt. A vita során a vádlott többször megszúrta a sértettet, aki erősen vérezni kezdett és a földre került, de a vádlott még ekkor is szurkálta. A sértett – akit összesen kilenc késszúrás sebesített meg – rövid időn belül elveszítette eszméletét, és meghalt.
Amikor a vádlott megállapította a sértett halálát, a holttestet a szőnyegen hagyta, majd másnap, különböző textíliákba becsavarva a sértett által használt szobában lévő ágyneműtartóba tette. A szomszédoknak azt mondta a vádlott, hogy lakótársa elutazott Nyíregyházára.

Idővel a holttest bomlásával járó szagokra felfigyeltek a szomszédok, szóvá is tették az egyre kellemetlenebb bűzt. A vádlott ekkor klórmésszel szórta le a holttestet, de a szagok nem szűntek meg. Ezért a lakók kihívták a rendőröket, akik 2005. augusztus 4-én a vádlott lakásában megtalálták a hullát.

Emberölés büntettében mondta ki bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság 2006. november 28-án Ádám Zoltán (1956 – hódmezővásárhelyi lakos) vádlottat, s ezért őt 8 év börtönre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosbítását kérve, míg a vádlott és védője enyhítés érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.