Három vádlott esetében helybenhagyta, míg a másik három vádlottnál megváltoztatta az I. fokon eljáró bíróság büntetési tételekre vonatkozó döntését a Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette büntető tanácsa abban az ügyben, amely emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt emelt vád alapján indult.

Három vádlott esetében helybenhagyta, míg a másik három vádlottnál megváltoztatta az I. fokon eljáró bíróság büntetési tételekre vonatkozó döntését a Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette büntető tanácsa abban az ügyben, amely emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt emelt vád alapján indult. A jogerős ítéletek így a következő módon alakultak:
Az I. rendű vádlott F.-né A. M. 1 év 6 hónap, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett börtön, a II. rendű vádlott R. I. 1 év 6 hónap börtön, a VI. rendű vádlott F. M. 1 év 6 hónap börtönbüntetést kapott.

Változtatott a I. fokon meghozott ítéleteken a táblabíróság a következő vádlottak esetében:
A III. rendű vádlott Sz. L. büntetését 1 év 6 hónapi fegyházról 2 évre, a IV. rendű vádlott L.-né J. E. büntetését 3 év 6 hónap börtönről 5 évre, az V. rendű vádlott L. J. büntetését 4 év börtönről 5 év 6 hónapra súlyosbította.

A döntést dr. Hegedűs István így indokolta: az ítélőtábla tanácsa úgy ítéli meg, e három vádlott esetében a Bács-Kiskun Megyei Bíróság eltúlzottan enyhe büntetéseket szabott ki.

Az I. rendű vádlott korábbról ismerte S. Edit sértettet, és tudta, hogy a lánynak nincs munkája. Megbeszélte a III. rendű vádlottal, hogy a sértettet közösülés, illetve fajtalanság céljára – amennyiben a vevőnek tetszik – eladja a III. rendű vádlottnak. Megegyeztek a találkozóban, míg a lánynak az I. rendű vádlott azt mondta, tud számára pultos állást szerezni.
2002. április 8-án Apostagon találkoztak, ahol a III. rendű vádlott úgy ítélte meg, hogy a lány prostituáltként alkalmazható, ezért a lányt – az eljárás során pontosan meg nem határozható összegért – megvette, s előbb egy Pesthez közeli településre, majd a II. rendű vádlott szabadszállási lakásra vitte. Később a III. rendű vádlott a sértettet 300 ezer forintért egy autóparkolóban eladta a IV. és az V. rendű vádlottaknak, akik Kiskunfélegyházára vitték, s rávették a lányt arra, hogy pénzért szexuális szolgáltatást nyújtson férfiaknak.

A VI. rendű vádlott 2002 május elején felvette a kapcsolatot az V. rendű vádlottal, azzal a szándékkal, hogy Sz. Henrietta sértettet L.-éknak eladja. Ez meg is történt, az akkor még nem egészen 17 éves sértettet 30 ezer forintért és mobiltelefonért megvették. Ezt a lányt is a IV. és az V. rendű vádlottak kiskunfélegyházi lakásán szállásolták el.

A két lány elsősorban L.-né felügyelte alatt nyújtott szexuális szolgáltatást az M5-ös út mellett – a szolgáltatás mikéntjétől függően 3-5 ezer forintért. A pénzt át kellett adniuk szállásadóiknak, akik lakást, ételt és ruhát biztosítottak számukra. A két sértettnek napi 10-12 órát kellett az út mellett „dolgozniuk”. A lányokat egy félegyházi sörözőben is áruba bocsátották, s ha akadt vevő, a IV. és az V. rendű vádlott lakásán „szolgáltattak” óránként 15 ezer forintos áron. A sértettek megpróbáltak elszökni, de futtatóik megfenyegették őket. S. Editet és Sz. Henriettát a IV. és az V. rendű vádlott többször meg is verte azért, hogy maradjanak náluk, és még több pénzt keressenek. A lányok több hónapon át „szolgálták” a két vádlottat, míg sikerült megszökniük, s ezt követően feljelentésre megindult az ügyben az eljárás.

Fajtalanság vagy közösülés céljából, megtévesztéssel elkövetett emberkereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2006. október 16-án F.-né A. M. (1961 – hajósi lakos) I. rendű vádlottat, s ezért őt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ügy II. rendű vádlottja, R. I. (1961 – fülöpszállási lakos) fajtalanság vagy közösülés céljából, megtévesztéssel elkövetett emberkereskedelem bűntettéért 1 év 6 hónap börtönbüntetést és 2 év közügyektől eltiltást kapott. Ugyanilyen bűncselekményért a bíróság a III. rendű vádlottat, Sz. L.-t (1977 – kiskunlacházi lakos) 1 év 6 hónap börtönnel, 2 év közügyektől eltiltással és 100 ezer forint pénzmellékbüntetéssel sújtotta.

Az ügy IV. rendű vádlottját, L.-né J. E. (1971 – kiskunfélegyházi lakos) 2 rendbeli társtettesként, fajtalanság vagy közösülés céljából elkövetett emberkereskedelem, társtettesként, aljas célból elkövetett személyi szabadság megsértése, társtettesként, aljas célból, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése, tettesként elkövetett kitartottság és 2 rendbeli, társtettesként elkövetett üzletszerű kéjelgés elősegítésének bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság, és ezért 3 év 6 hónap börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Férje, az V. rendű vádlott, L. J. (1970) ugyanilyen bűncselekményekért 4 év börtönbüntetést és 4 év közügyektől eltiltást kapott. A VI. rendű vádlottat, F. M.-t (1978 – budapesti lakos) fajtalanság vagy közösülés céljából elkövetett emberkereskedelemért, mint visszaesőt, 1 év 6 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélték.

Az ítéletek ellen az ügyész a büntetés súlyosbítását kérve, a vádlottak és védőik felmentés, illetve enyhítés érdekében nyújtottak be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.