Helybenhagyta az I. fokon eljáró bíróság döntését a Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István büntető tanácsa abban az ügyben, amelyben egy hajléktalan férfit ismerőse megölésével vádoltak meg. Így a vádlott, P.T.I. jogerősen 11 év fegyházbüntetést kapott.

A szakképzettséggel nem rendelkező, letartóztatása előtt alkalmi munkákból és anyja támogatásából élő, nőtlen, vagyontalan, 8 általánost végzett vádlott 2006. május 7-én este 6 óra körül Újszegeden, egy padnál találkozott ismerősével, F. Gáborral, valamint az által kevéssé ismert B. István sértettel és annak élettárásával, K. Judittal. Ekkor a férfiak inni kezdtek, legalább négy liter bort fogyasztottak el másfél óra alatt. Italozás közben, este 8 óra körül a vádlott jelezte társainak, hogy abban a lakásában, ahol akkor – elmondása szerint – lakott, rendelkezik egy tévé készülékkel, és azt el kellene onnan hozni, mivel el akarja adni.

A vádlott, a sértett és annak élettársa el is mentek a vádlott által megadott címre, a Fürdő utca egyik házába, és kivitték a lakásból a tévét. Amikor az udvarra értek, a kutya ugatására felfigyelt a szomszéd, aki kilépve lakásából felszólította a társaságot, hogy amíg a lakás tulajdonosával nem tisztázzák a tévé tulajdonjogát, a készüléket nem vihetik sehova. Szóváltás alakult ki, de végül a tévét a vádlott és társai az udvaron hagyták. Mielőtt kiléptek az udvarról, a vádlott egy kést vett elő, és azzal hadonászott.

A társaság elindult vissza a padhoz. Ekkor a vádlott a sértettel kiabálni kezdett, majd a kezében lévő késsel többször is megvágta, illetve megszúrta áldozata nyakát. A sértett, érezvén sebesülését, az élettársával a helyszíntől mintegy tízméternyire lévő termálfürdő bejáratához ment, ahol leült egy padra, élettársa megpróbált segítséget hívni. A sértett azonban néhány perc múlva elvérzett, s meghalt. A vádlott a cselekmény elkövetése után egy közeli vendéglőbe tért be, ahol a rendőrség elfogta.
A vádlott az eljárás során úgy nyilatkozott, nem érzi bűnösnek magát, vallomástétel során önvédelemre is hivatkozott.

Ezek után emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság 2006. december 5-én P.T.I. (1979 – hajléktalan) vádlottat, s ezért, mint többszörös visszaesőt, 11 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyben elrendelte a vádlott kényszergyógykezelését is. Az ítélet ellen a vádlott és védője elsődleges felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.