Kétnapos interaktív, színes előadássorozat és kiállítás a szakma nagyjaival a jogi diploma értékéről, a hazai és külföldi elhelyezkedési lehetőségekről, ösztöndíjakról.

Időpont: 2007. április 18 – 19. szerda-csütörtök,
Helyszín: ELTE Állam- és Jogtudományi Kar, 1053 Egyetem tér 1-3.

Tervezett program

Április 18. szerda: Jogászok a közigazgatásban és az igazságszolgáltatásban
Április 19. csütörtök: Jogászok és multinacionális vállalatok
Április 19. csütörtök: záró rendezvény, melyen állófogadást szervezünk a kiállítóknak, illetve a főszponzoroknak és a vendégelőadóknak.

Hisszük azt, hogy fontos a személyes kapcsolat a cégek és a hallgatók között, amely máképpen ritkán valósulhat meg egy állásinterjú előtt. Így ideális felkészülési lehetőséget tudunk biztosítani a fiataloknak a későbbi interjúkra és kiválasztási folyamatokra, illetve a cégeknek a személyes kapcsolatfelvételre, és a promócióra.

A joghallgatókban többször felmerül a kérdés, hogy diploma után hogyan, hol helyezkedhetnek el. Sokak hibásan úgy gondolják, hogy a jogi diploma csak arra ad lehetőséget, hogy irodában, vagy a közigazgatási szervek valamelyikében helyezkedjenek el. Ugyanakkor egyre nagyobb a túljelentkezés ezen a területen.
Jogosan merül fel bennük tehát a kérdés: mit is ér valójában a jogi diploma, és mely területek azok, ahol e végzettséggel szívesen látják az ilyen diploma birtokosát illetve, melyek azok a munkaterületek, melyeken kiteljesíthetik képességeiket?

Arra a kérdésre is igyekszünk választ keresni, hogy a jogászhallgatóknak tanulmányaik során milyen lehetőségünk arra, hogy tanulmányainkból néhány évet külföldön töltsenek el

Szükségessé vált tehát egy olyan szakmai fórum, és kiállítás, ahol mind a végzett, mind a még jogi tanulmányaikat folytatók, sőt a jogi karra jelentkezők is megismerjék lehetőségeiket. Egy olyan a fórumot kívánunk megteremteni, ahol minden érintett választ kaphat kérdéseire.

Célkitűzésünk, hogy megmozgassuk a budapesti karokat (ELTE, Pázmány Péter, Károli Gáspár), és a vidéki karokat (Miskolc, Pécs, Szeged, Debrecen) egyaránt. Foglalkozni szeretnénk továbbá a jogi karokkal kapcsolatos egyéb felsőfokú szakképzési, illetve posztgraduális képzésekkel, nem elhanyagolva a pályaválasztás előtt álló középiskolásokat sem.

Mindenképpen hangsúlyt kell fektetni a joghallgatókat támogató ösztöndíjakra, illetve azokra a szervezetekre, amelyek támogatják a joghallgatók külföldi tanulmányait, vagy a végzett jogászoknak támpontot nyújtanak az elhelyezkedésben.

El szeretnénk érni a hazai és külföldi ügyvédi irodákat, közigazgatási szerveket. Fontos helyet adni azon hazai, illetve multinacionális cégeknek, melyek biztosítani tudják jogi diplomával rendelkezők elhelyezkedését.

Rendezvényünk tervezett létszáma hozzávetőlegesen 500-700 Fő a két nap alatt. Záró rendezvényünkre mintegy 1000 főt várunk.

Az esemény médiatámogatója a Jogi Fórum