Az amerikai hatóságok a játékot üzemeltető Linden Lab kérésére a Second Life virtuális valóságában igencsak valódi vizsgálatokat folytatnak.

A Second Life-ban több száz kaszinó van, de a Linden Lab maga sem igazán tudja, hogyan kellene kezelnie ezeket az intézményeket. A virtuális világ szerencsejáték-iparában ugyanis a valós pénzre váltható lindeni dollárban tehetjük meg tétjeinket. A Linden Lab a törvényes működés érdekében azt szeretné tisztázni, hogy szerencsejátéknak minősül-e ha a valódi kaszinókhoz hasonló játékkaszinókat üzemeltet a Second Life-ban.

A Linden Lab egyik vezetőjének elmondása szerint már többször jelezték az FBI felé, hogy szívesen vennék, ha körülnéznének a virtuális világukban. Az amerikai igazságügyi tárca már jó ideje folytatja az online szerencsejáték-ipar elleni boszorkányüldözését. Az internetes fogadásokat betiltó tavaly szeptemberi törvény életbe lépése előtt egy 1961-ben elfogadott, az amerikai államokon átnyúló telefonos kapcsolaton keresztül bonyolított szerencsejátékot tiltó jogszabály alapján próbálta ellehetetleníteni a virtuális szerencsejátékokat.