Kiadta az építési engedélyt a Tubes-hegyre tervezett katonai lokátorra a Honvédelmi Minisztérium. A döntés ellen 15 napon belül lehet fellebbezni. A minisztérium szerint a szakhatóságok nem tettek olyan észrevételt, amely gátolná a beruházás megvalósítását.

A civil kezdeményezésre márciusban megtartott helyi népszavazás az alacsony részvétel miatt érvénytelen lett, ugyanakkor a szavazók többsége elutasította a radar megépítését. A szocialista többségű pécsi közgyűlés ennek ellenére nem szavazta meg, hogy változtatási tilalmat rendeljenek el a katonai radar tervezett helyszínére. A NATO-lokátor építése ősszel kezdődik, befejezését jövő nyárra tervezik.

A pécsi civilek megtámadják a Tubesre tervezett katonai lokátor építési engedélyét, amint kézhez kapják a Honvédelmi Minisztérium határozatát. A Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: elsőként a honvédelmi miniszterhez fordulnak. Amennyiben a tárcavezető elutasítja őket, a Fővárosi Bíróságra viszik az ügyet.