A hivatal 2005. évi és 2006. évi éves beszámolóinak összevont parlamenti megvitatása a május 7-vel kezdődő héten a bizottságokban (Gazdasági és Informatikai, Költségvetési, Mezőgazdasági, valamint Fogyasztóvédelmi eseti) lefolytatott vitákkal kezdődött.

A bizottságok kivétel nélkül támogatták az összevont jelentést, és elismerésüket fejezték ki a GVH munkájáért. További szigorra, valamint hasonlóan aktív fellépésre biztatták a versenyhatóságot.

A plenáris ülésen május 16-án vitatták meg a képviselők a hivatal elmúlt két évi munkájának és tapasztalatainak összefoglalását tartalmazó beszámolókat. Az ülésen Nagy Zoltánnak a GVH elnökének 30 perces expozéjával kezdődött meg a beszámolók és ezeken keresztül a hivatal munkájának értékelése. A vitában a Kormány és a parlamenti pártok is támogatták a GVH beszámolóinak elfogadását. Részletes vitára nem kerül sor. A zárószavazást május 21-én bonyolították le. Ennek során pedig az Országgyűlés elfogadta a GVH 2005. évi és 2006 évi tevékenységéről, valamint versenytörvény alkalmazása során szerzett tapasztalatokról szóló beszámolót.